Vakantiehuisje Hellendoorn

In de omgeving

Activiteiten

De prachtige natuur in de omgeving van vakantiehuisje Hellendoorn nodigt uit om te wandelen en fietsen maar er zijn ook mooie landgoederen en musea in de buurt. Klik op activiteiten en bezienswaardigheden  voor een aantal suggesties van wat er in de omgeving te zien en te doen is.  U kunt daar doorklikken naar de websites van de genoemde activiteiten.

Koos Konijn

VOOR KINDEREN

 In de officiele Nederlandse shoolvakanties wordt op Vakantiepark Hellendoorn een recreatieprogramma aangeboden.

Ook kan Koos Konijn een keer langs komen in de bungalow.

Klik op activiteiten voor kinderen voor een overzicht. U kunt op de regel doorklikken naar de website van de genoemde activiteit. 

MOUNTAIN BIKING


mtbroutes.nl meldt :  "Op de Sallandse Heuvelrug zijn 2 routes uitgezet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, berg op en berg af. Het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij Mountainbikers. In dit gedeelte van het gebied is dan ook een 18 km lange afwisselende moutainbikeroute aangelegd.  Deze route wordt gekenmerkt door technische passages, hoogteverschillen (235 hoogtemeters) en leuke singletracks. NAAR ROUTE  

Kijk ook eens op mountainbike netwerk Salland voor routes, en ook op de parkeerplaats van de Lemelerberg start een uitdagende mtb route met fikse beklimmingen.

Beste mountainbike routes
Prachtige natuur om te wandelen en fietsen.

WANDELEN EN FIETSEN


Vanaf het bezoekerscentrum bij de Sallandse Heuvelrug starten diverse wandelroutes varierend in lengte. Maar je kunt ook heerlijk wandelen op de Lemelerberg en de Archemerberg.

Kijk voor wandelroutes op de site van

landschap overijssel. Voor de wandelfanaat is er ook het Reggepad

en Pieterpad etappe 10 en 11.

Natuurlijk zijn er ook prachtige fietsroutes langs knooppunten. Bij de receptie van het park zijn diverse fiets- en wandelkaarten verkrijgbaar. Vissen


Vissen is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u in Hellendoorn boekt, maar het reggedal biedt uitstekende mogelijkheden voor de sportvisserij.

De prachtige rivier de Regge heeft zijn bekendste stuk juist tussen Nijverdal en Ommen. Het is een mooi zachtstromend viswater voor bijna alle vissoorten.

Ook in de buurt van Hancate is er een fraaie visstek, daar waar het Overijssels kanaal de Regge kruist.

Voor visstekken in Overijssel; kijk op ikvis.nlvisstek in de omgeving van Hellendoorn

activiteiten en bezienswaardigheden

in de buurt van vakantiehuisje Hellendoorn

KORTOM EEN FIJNE FAMILIEBESTEMMING