Vakantiehuisje Hellendoorn

In de omgeving

Activiteiten

De prachtige natuur in de omgeving van vakantiehuisje Hellendoorn nodigt uit om te wandelen en fietsen maar er zijn ook mooie landgoederen en musea in de buurt. Klik op activiteiten en bezienswaardigheden  voor een aantal suggesties van wat er in de omgeving te zien en te doen is.  U kunt daar doorklikken naar de websites van de genoemde activiteiten.

speeltuin op het park
speelbos Sallandse Heuvelrug

Voor kinderen

Terwijl u op het terras geniet van een versnapering kunnen uw kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren in de speeltuin, of 

een potje voetballen op het pannaveldje.

Bij de receptie kunt met korting kaartjes kopen voor speeltuin de Flierefluiter.

Klik op activiteiten voor kinderen voor een overzicht van mogelijkheden in de omgeving. U kunt op de regel doorklikken naar de website van de genoemde activiteit. Of kijk eens op de website van Vakantiepark Hellendoorn en lees meer over uitstapjes met kinderen.


Mountain biking


MTB Route Hellendoorn-Nijverdal won opnieuw (nu voor de 3e keer) de publieksprijs "De Gouden Schop 2022" 

Deze publieksprijs is de meest prestigieuze erkenning die een vereniging (routebouwers en/of onderhoudsgroepen) kan ontvangen voor de beste MTB Trail op grond van onderhoud en rijervaring. De ongeveer 18 km lange route is zeer geliefd door zijn heuvelachtige karakter (235 hoogtemeters) en wordt gekenmerkt door technische passage, hoogteverschillen en leuke singletracks.

De route is aaneengesloten te rijden met de blauwe route (29 kilometer) in Holten en de 18,5 kilometer lange groene route in Nijverdal (Reggedal-route).

Ga naar de route op mtbroutes.nl

Kijk ook eens op mountainbikeroutes Sallandse Heuvelrug of mountainbike netwerk Salland voor routes, en ook op de parkeerplaats van de Lemelerberg start een uitdagende mtb route met fikse beklimmingen.

Beste mountainbike routes
Prachtige natuur om te wandelen en fietsen.

Wandelen en fietsen


Vanaf het bezoekerscentrum bij de Sallandse Heuvelrug starten diverse wandelroutes varierend in lengte. Maar je kunt ook heerlijk wandelen op de Lemelerberg en de Archemerberg.

Kijk voor wandelroutes op de site van

landschap overijssel. Voor de wandelfanaat is er ook het Reggepad

en Pieterpad etappe 10 en 11.

Natuurlijk zijn er ook prachtige fietsroutes langs knooppunten. Bij de receptie van het park zijn diverse fiets- en wandelkaarten verkrijgbaar. Vissen


Vissen is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u in Hellendoorn boekt, maar het reggedal biedt uitstekende mogelijkheden voor de sportvisserij.

De prachtige rivier de Regge heeft zijn bekendste stuk juist tussen Nijverdal en Ommen. Het is een mooi zachtstromend viswater voor bijna alle vissoorten.

Ook in de buurt van Hancate is er een fraaie visstek, daar waar het Overijssels kanaal de Regge kruist.

Voor visstekken in Overijssel; kijk op ikvis.nlvisstek in de omgeving van Hellendoorn

activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt van vakantiehuisje Hellendoorn

KORTOM EEN FIJNE FAMILIEBESTEMMING